Spaarnwoude Houtrak

Spaarnwoude Houtrak is een mooi aangelegd park in het recreatiegebied Spaarnwoude aan de rand van Halfweg. Je kunt er heerlijk wandelen, sporten en picknicken. Behalve in de zomer, als er dance-evenementen plaatsvinden. Dan is een groot deel van het park als het tegenzit zomaar 6 weken of zelfs langer afgesloten voor publiek. Na afloop is het park gehavend. Afhankelijk van het weer is het deel waar het festival plaatsvond de rest van het seizoen veranderd een dorre, kale vlakte of een grote modderpoel. Vaak wordt dit pas in oktober hersteld. Als het park vervolgens in het voorjaar weer vol goede moed uitgroeit, is het al bijna weer tijd voor het volgende festival.

Awakenings

De open air versie van Awakenings vierde in 2020 haar 20-jarig jubileum in Spaarnwoude. Qua volume is dit 100% technofestival het luidste festival dat in de omgeving plaatsvindt. Ter vergelijking: Amsterdam heeft een max FoH-norm (Front of House, 25 meter vanaf het podium) van 100 dB(A), de Haarlemmermeer staat 103 dB(A) toe. Amsterdam beperkt de bastonen op de omliggende woningen met een max gevelnorm van 85 dB(C) terwijl de Haarlemmermeer alleen de middentonen normeert met 70 dB(A). De bassen hebben bij Awakenings dus vrij spel. Awakenings duurt twee dagen en vindt in de regel plaats in het laatste weekend in juni

Awakenings heeft met 40.000 bezoekers per dag haar max bereikt. Vandaar de wens voor verdere groei met een derde dag of een camping. In 2020 zal dit niet lukken vanwege de beperkte capaciteit van de politie.

Dit is goed nieuws voor de omwonenden. Veel bewoners verdragen het festivallawaai van Awakenings de laatste jaren niet meer.

In 2020 en 2021 heeft Awakenings door de coronamaatregelen niet kunnen plaatsvinden.

Wooferland

Vergeleken met Awakenings is Wooferland een schattig festival. Kleiner en minder hard, hoewel het in de loop der tijd ook met de tijd meegegroeid is wat betreft geluid. Wooferland vindt altijd rond half augustus plaats en duurt 1 dag. In 2020 en 2021 heeft ook Wooferland niet kunnen plaatsvinden door de coronamaatregelen.