Kalender dance-evenementen 2022

Festivaloverlast melden

Een aantal van onderstaande evenementen zijn alleen bij een ongunstige windrichting (meewind) bij ons goed hoorbaar en een aantal is zo dichtbij dat daar altijd geluidsoverlast van is, meestal veel en met gunstige wind (richting het evenement) een klein beetje minder.

GEMEENTE AMSTERDAM

Westpoort
LoFiBasisweg 63, Amsterdam Ieder weekend in het festivalseizoen in de buitenruimte (450 m2) van de club langdurig continu dance tot 23:00 uur zonder norm op de uitstoot van bastonen. Afhankelijk van de windrichting kans op geluidsoverlast in Geuzenveld (NO, Oost, Noord) en Halfweg en omgeving (NO, Oost).
ThuishavenContactweg 68, Amsterdam Ieder weekend in het festivalseizoen tot vroeg in de ochtend zonder norm op de uitstoot van bastonen. Afhankelijk van de windrichting in Geuzenveld (NO, Oost, Noord) en Halfweg en omgeving (NO, Oost).
N1 / Havenpark Wethouder van Essenweg 1, Amsterdam (Westpoort)
7-8 mei Music On Windrichting zaterdag N en zondag NO – Beide dagen onduldbare hinder bij de woonwagens aan de Wethouder van Essenweg en geluidsoverlast vanaf 19:00 uur in Geuzenveld en Halfweg
20 augustus Strafwerk
22 oktober Dockyard
Polderheuvel / Tuinen van West Pieter Moeskopspad 20, Amsterdam (Geuzenveld)
28 en 29 mei Mosaic Festival Windrichting NW en NNW – Geluidsoverlast in Geuzenveld
11 juni Komm Schon Alter Windrichting WZW – Geluidsoverlast in Geuzenveld
2 juli Chin Chin Fest Windrichting ZZW – Geluidsoverlast in Geuzenveld
14 augustus Festival de Verao Windrichting Oost – Geluidsoverlast in Geuzenveld en Halfweg
3 september Zeezout Windrichting ONO – ongunstig voor Osdorperweg (hele dag geluidsoverlast), Zwanenburg, Halfweg en tuinpark Groote Braak (vooral 's avonds geluidsoverlast)
4 september Sounds Like Trouble Windrichting OZO, ongunstig voor Osdorperweg, Zwanenburg, Halfweg en tuinpark Groote Braak. Iedereen was voorbereid, vluchtposities waren ingenomen, het festivalterrein is in het holst van de nacht zelfs nog gestofzuigd met 55 dB(A) op de gevels van de dichtstbijgelegen woningen, maar het festival bleek afgeblazen.
Ruigoord Westpoort
18 juni Solstice Windrichting NNO – Af en aan geluidsoverlast tot ver na 23:00 uur in Halfweg en omgeving
22-23 juli Georgie's Wundergarten Windrichting NNW – Dag 1 geluidsoverlast tot 01:00 uur in Halfweg en omgeving
Sloterplas Allendelaan 3, Amsterdam (Slotermeer)
18 juni Mystic Garden Windrichting NNO
13-14 augustus Loveland Festival Beide dagen windrichting Oost – Geluidsoverlast in Geuzenveld en Halfweg en omgeving

GEMEENTE HAARLEMMERMEER

Spaarnwoude Houtrak Wethouder van Essenweg, Halfweg
16-17 april Awakenings Windrichting zaterdag Oost en zondag OZO – Onduldbare hinder aan Zijkanaal F in Halfweg, geluidsoverlast in de rest van Halfweg, in Zwanenburg, Spaarndam, Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Heemstede, Haarlem, Bloemendaal, Santpoort-Noord, Velserbroek, Velsen, Beverwijk, Castricum, Uitgeest, Wijk aan Zee, Ijmuiden.
27 augustus WooferlandDe noord-noordoostenwind pakt Halfweg helaas nog net mee en zorgt daar voor geluidsoverlast.
Vijfhuizen Floriadeterrein, Vijfhuizen
26-28 augustus MysterylandGeen overlast.
Velsen Oostbroekerweg 1, Velsen-Zuid
13 augustus Dance Valley Windrichting Oost – Desondanks bij vlagen festivallawaai goed hoorbaar bij woonwagenlocatie Wethouder van Essenweg. Verkeersoverlast op N200 in Halfweg.
14 augustus Dutch Valley Windrichting Oost – Desondanks bij vlagen festivallawaai goed hoorbaar bij woonwagenlocatie Wethouder van Essenweg. Verkeersoverlast op N200 in Halfweg.